divendres, 8 de juliol del 2016

Rosa d’Abril’15

Ja som a mitjans de maig, hem deixat endarrere els freds mesos d’hivern i l’incertesa típica del temps de primavera. En les següents setmanes us anirem apropant diferents vins que nosaltres creiem que son per el bon temps. Una selecció de vins blancs, rosats, espumosos i fins i tot algun negre, que creiem que és poden gaudir en aquesta època de l’any que estem entrant.

Avui per començar, una novetat que fa poc més d’un mes va arribar al panorama vitivinícola del nostre país. Un rosat que entra amb força al mercat per diferents raons i que és va presentar en la fira bianual d’alimentació Alimentaria. La primera és el seu peculiar cupatge, ja que esta elaborat amb dos varietats de raim blanques i una de negra. Macabeu i malvasia les blanques i syrah la negra, de vinyes ecològiques, convertides a aquest tipus de cultiu des de aquesta collita.
Les vinyes son plantades a la finca Can Martí on també és poden trobar roses, de fet el nom del vi esta inspirat en aquesta flor, la rosa.

Les roses actuen a la vinya com a biosensors, tant els seus pètals com les fulles dels ceps poden contraure les mateixes malalties causades per fongs, essent les primeres les que mostraran els primers símptomes per ser més sensibles, així que les roses funcionen com un detector de possibles patologies.Per aquesta primera anyada s’han fet poc més de 4500 ampolles i gairebé 500 màgnums, ampolles de 150 cl (1 litre i mig).

El resultat, és un vi d’un color rosa pàl·lid amb tonalitats ambre, típic dels rosats de la Provença. En nas podem percebre les notes a fruita vermella madura com els gerds i lleugers records tropicals de litxi i mango. Al fons de les sensacions fruitoses tenim records florals com les pròpies roses, violetes i d’herbes aromàtiques com l’espígol i la maria Lluïsa.El seu pas de boca és d’entrada amable i llaminera en continuïtat amb la part olfactiva, fresc i equilibrat amb bona acidesa, llarg i elegant.
Un bon maridatge per acompanyar el vi son els aperitius de peix així com també de marisc. Arriba el moment dels carpaccios, tatakis, sushi, ceviches els marinats o els peixos fumats.

Celler: Torelló           
Zona: DO Penedès
Varietat: macabeu, malvasia i syrah
Tipus de vi: Vi rosat jove
Grau: 11’5 %
Preu:  9,10€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada