dissabte, 5 de març del 2016

Thalarn’13

Un dels objectius que des de sempre ha volgut aquest espai, és presentar-vos diferents propostes del món vitivinícola català. Així com també fer-ho des d’una vessant pedagògica però sobretot entenedora. Es per aquest motiu que durant les següents setmanes us presentarem les diferents propostes que s’elaboren en l’actualitat a la subzona Pallars dins de la DO Costers del Segre.
El Pallars és la zona més alta, en algunes ocasions les vinyes arriben gairebé fins als 2000m d’alçada.  En l’actualitat hi trobem vuit cellers. 

Castell d’Encús, és un dels cellers de referència no només a la subzona del Pallars ni a la denominació d’origen Costers del Segre, si no que s’ha fet un nom internacional en el món del vi. I és que des de l’any 2001, que en Raúl Bobet, artífex del seu projecte personal ha fet canviar la percepció sobre la qualitat que poden arribar a tenir els vins d’alçada.
Amb amplíssim recorregut professional a les seves espatlles i sobretot la recerca constant per la perfecció i millora dels seus vins, fan que avui dia parlar de ell és parlar de valor segur. Aquest reconeixement li arriba desprès d’anys i anys de treball en grans cases de les millors famílies del panorama vitivinícola mundial.

Una de les grans aportacions que sempre recordarem d’aquest incansable home del vi, és la fermentació a la pedra. Aquesta pràctica, recrea la manera d’elaborar vins  com és feia en aquest indret en l’època medieval, ja que de manera parcial o total, hi han un bon nombre de varietats de les 24 hectàrees  de vinyes que probe que passen per la pedra. 
Actualment el celler elabora tot tipus de vins, de tots colors, amb tot tipus de materials, també d’escumosos, de dolços i secs. Una de les especialitats de la casa son les fermentacions en cubs de pedra natural. Val la pena el viatge al celler per veure-ho.

Avui us presentem el vi que porta el nom del poble on hi ha les vinyes. Un syrah d’aromes profunds on les fruites negres i vermelles madures estan a la ordre del dia (mores, nadius, maduixes, cireres i gerds) també podem percebre subtils flaires d’espècies com la vainilla i el clau. És delicat, elegant i amb recorregut. Sens dubte un dels millors vins de casa nostra i de Catalunya.

Celler: Castell d’Encús
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Pallars
Varietat: Syrah
Tipus de vi: Vi negre de mig cos
Grau: 14 %
Preu: 32,50 €


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada