dimarts, 22 de març del 2016

Luscinia Canta'09

Tal i com varem anunciar fa unes setmanes, aquestes darreres entregues us presentem els vins de la subzona Pallars. Avui us donem a conèixer un que no es massa conegut, aquest és el Luscinia Canta’09 de Sauvella.
Darrere de cada celler hi ha una història, i la que envolta Sauvella, és ben curiosa. Emulant el nom d’una de les millors cançons de Sting, englishman in new york, en Jeroen Nagtegaal (propietari de Sauvella) marxa d’Holanda per aterrar finalment a Orcau. Abans d’arribar en aquest petit indret del Pallars Jussà, havia conegut altres zones vitivinícoles. Penedès i Rioja, el precursor de la sub zona Pallars dins de  Costers del Segre. Tot i que fa més d’una dècada de la seva arribada a la zona, els vins actualment no son massa coneguts entre el consumidor final. Però tant bon punt tastin aquesta referència, en començaran a sentir interès. 
Actualment el celler elabora diferents vins amb raïms ecològics i de producció pròpia, cultiven cinc hectàrees i produeixen vins blancs i negres. Una de les seves obsessions, és treballar per recuperar les varietats que hi havia en el territori en temps remots.
La grandesa que tenen els vins fets en aquesta area, la del Pirineu, és que son vins més frescos, gens pesats en boca i sobretot amb els aromes més definits.
En el món del tast a vegades, es defineixen el vins amb colors, relacionant així el color de les sensacions que trobem en nas. El vi d’avui, és negre, no només per l’intens color fosc i opac que te. Si no perquè a primer cop de nas trobem molt definits flaires de mores, nadius, prunes i cireres madures.
Violetes, pebre negre, regalèssia i clau d’olor li segueixen a la part fruitosa. Un vi que al cap d’una estona et torna a sorprendre per la seva intensitat i ventall aromàtic. En boca és molt saborós amb una entrada fresca i textura greixosa.
El maridatge ideal, és amb plats de carn potents, estofats de llebre o senglar. Tenim prou caràcter per poder  competir amb caràcter al plat.

Celler: Sauvella
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Pallars
Varietat: syrah, garnatxa, tempranillo, cabernet sauvignon i sumoll
Tipus de vi: Vi envellit durant 10 mesos en bótes noves de roure francès
Grau: 14,5%

Preu: 19’95€



1 comentari: