dimarts, 9 de febrer del 2016

Cap de Ruc'12

Quan vaig començar en el mon del vi, aviat farà quinze anys, mai em vaig imaginar que al cap dels anys es podrien comprar vins interessants en les grans superfícies. Aquest fet te la seva lògica, i es que el món del vi és dinàmic. Tant es així que la figura del Sommelier com la manera de tractar el vi per als cellers ha anat agafant diferents formes.

En temps remots, els vins que s’oferien en els supermercats, no garantien una bona relació qualitat preu. Sovint eren mal vistos, per la seva baixa qualitat i sobretot per com eren conservats en aquests grans magatzems. Però des de fa uns anys cap aquí, molts comerços han treballat per canviar aquesta sensació. Avui podem comprar vins interessants que esperen en els prestatges del mateix passadís davant de garrafes d’oli, refrescos o dolços.

Un clar exemple i valor segur és el Cap de Ruc Garnatxa. El seu nom cridaner, l’etiqueta groga vistosa, però sobretot la relació preu plaer, el fan un dels vins més interessants que podem trobar avui en dia en molts comerços d’alimentació del nostre país.

Aquest Montsant, neix a la vila de Cornudella del Montsant a més de 400 m d’altitud. El celler elabora diferents gammes de productes i vins de tots colors, blancs, rosats i negres.

El Cap de Ruc’12 garnatxa, és vi jove que envelleix quatre mesos en bótes de segon any de 400 litres. Les vinyes que fan el raïm per aquesta referència, es van plantar l’any 79 a la finca Les Vedrenyes.
La collita del 2012, va ser primerenca i marcada per un clima força calorós i amb escasses pluges. Any tèrmicament càlid amb lleugers contrastos tèrmics que personalitzen l’anyada amb una gran intensitat aromàtica i una lleugera acidesa que li aporta molta frescor.

El resultat, és un vi fresc, lleuger, perfumat i amb bon recorregut en boca. Les seves aromes a fruita vermella i negra el fan accessible i el fet de que reposi en bótes de segon any (utilitzades) que sigui lleuger en boca. Una bona solució per quant tenim un sopar inesperat. Degut a la seva acidesa, combina perfectament amb sopars on els embotits en siguin els protagonistes.

Celler:  Celler Ronadelles
Zona: DO Monsant
Varietat: garnatxa
Tipus de vi: Vi negre jove
Grau: 14.5 %
Preu: 5,50 €





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada