dimarts, 26 de gener del 2016

La Germana’15

Aquest any la gent de Pascona, està de celebració. I és que el seu vi blanc jove, anomenat la Germana, fa 25 anys. La Mare, Lo Pare, Lo Petitó i la Maria Ganxa, acompanyen la referència blanca jove de la casa. Vint-i-cinc collites, any rere any, d’un vi blanc jove fresc i aromàtic. Tot i que el vi va néixer amb un altre nom, 991’n macabevs, no ha sigut fins a les darreres collites que l’han rebatejat com la Germana. 

L’escenari d’on surten els fruits per poder elaborar els vins abans esmentats, és una finca dividida en 17 parcel·les diferents amb una gran diversitat de sòls, alçades i orientacions.  Argiles, arenes i llicorella, son els sòls principals on reposen les vinyes.

Si entrem en matèria a parlar de La Germana’15, podem dir que és un vi jove (sense bóta) elaborat amb les varietats de macabeu, viognier, chenin blanc, müller tourgau i muscat de frontignan. Un cupatge curiós, que intentarem explicar. El macabeu que és la varietat que més percentatge té aquest vi, aporta estructura i força. A aquesta se li sumen els raïms perfumats de viognier, muscat i müller tourgau i la chenin que tanca el cercle aportant-li acidesa. Una acidesa necessària degut a la potencia del macabeu i els perfums de les altres varietats.

Aquest tipus de combinacions de raïm son força corrents en els darrers anys a casa nostra. Els cellers busquen vins vius i senzills de beure, amb una bona intensitat aromàtica. Aquesta percepció moltes vegades es confon amb el gust dolç.

A nivell de tast, destaquen les notes afruitades quan apropem el nas dins la copa. Fruites blanques (pera i nectarina) i cítrics (aranja i mandarina), prenen el protagonisme davant dels aromes a flors (flor de taronger i gessamí ), que queden en un segon pla.  El seu pas per boca és fresc amb una acidesa destacada.

Una petita producció de no més de 3000 ampolles  i un sistema instaurat en l’ampolla que fa que al servir-lo no caigui cap gota de vi, son algunes de les peculiaritats de La Germana’15.

Celler: Pascona
Zona: DO Monsant
Varietat: macabeu, viognier, chenin blanc, müller tourgau i muscat de frontignan
Tipus de vi: Vi blanc jove fresc i aromàtic
Grau: 12 %
Preu: 7,50 €




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada