dilluns, 28 de desembre del 2015

Vi de Pedra

Vi de pedra, el vi que neix de les pedres. Les pedres, son les del celler La Gravera. Un celler propietat de la família Arnó, ubicat als voltants d’Alfarràs.

On antigament hi havia una gravera, avui hi ha una de les vinyes més interessants de la DO Costers del Segre, a la subzona del Segrià. La història del celler, comença de la mà d’en Jaume Arnó, fill d’una empresa familiar de tercera generació que centrava la seva activitat bàsicament en les àrees de la construcció.

Però la passió d’en Jaume pel món del vi, fa que on hi havia hagut una gravera, avui les pedres comparteixin paratge amb les vinyes. Com si d’un chateau francés és tractés, trobem les vinyes tancades amb parets fetes de les pedres de l’antiga gravera, on hi ha plantades les varietats de garnatxa blanca i negra, chenin blanc, sauvignon blanc, merlot i cabernet sauvignon.

El màxim respecte per la terra i l’entorn, des dels seus inicis, son el camí per elaborar els vins que avui ens ofereixen. Dos de blancs i dos de negres amb els noms Onra i Molta Onra, ens demostren el respecte que tenen al sector en general i als productes que elaboren en particular.

Us donem a conèixer el seu vi dolç, presentat en petites ampolles de 37.5 cl, perquè com diu aquella dita: Al pot petit hi ha la bona confitura. Una de les peculiaritats d’aquesta raresa dins de la nostra zona vitivinícola, és la manera com el tanquen. Amb tap de vidre.

Tot i que podem trobar diferents propostes de vins dolços elaborats pels cellers de casa nostra, el fet de que sigui un vi amb solera, fa que parlem d’un vi únic a nivell d’elaboració.

Tastant el vi trobem en nas, les aromes que combinen fruites molt madures, amb flors blanques i mel. L’entrada en boca, és grassa, voluptuosa, amb un molt bon equilibri entre el sucre, l’alcohol i l’acidesa. Molt llarg. De bon pas i record en boca (pell d’ametlla torrada).

Un vi ideal per acompanyar el torrons i els dolços típics d’aquestes dates, que ben aviat seran a taula compartits entre família i amics. Des d’aquesta secció us volem desitjar a tots, un bon Nadal!

Celler: La Gravera
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Segrià
Varietat: garnatxa blanca
Tipus de vi: Vi dolç de solera
Grau: 15 %
Preu: 13,50€





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada