dimarts, 15 de desembre del 2015

Nadal Salvatge ‘11

En les properes setmanes, el so que fa el tap de suro sortint d’una ampolla de Cava, estarà a la ordre del dia. El consum d’aquest producte s’intensificarà i les copes de moltes llars, s’ompliran de bombolles, per celebrar les festes de Nadal.
Encara que se’n beu més en aquestes dates, en podem gaudir durant la resta de l’any. Ja sigui en celebracions familiars, aniversaris, trobades amb amics o algun diumenge a taula.

Avui us portem un Cava fet per la família Nadal, el seu Salvatge’11, un brut nature gran reserva.

A principis del segle XX concretament al 1903, va ser quant Ramon Nadal Giró hereu de la finca al Pla del Penedès (prop de Vilafranca) comença ha escriure la recent historia d’aquest celler. Tot i que ha passat més d’un centenar d’anys, en el seu dia és van trobar uns escrits del 1510, firmats per el notari Francesch Berthomeu, on  certificava la propietat d’una finca agrícola amb el nom de Pere Nadal, situada al terme de Torrelavit.

En els darrers temps, la família Nadal s’ha fet un forat en el rànquing de cellers consolidats. Els seus caves son una referència en quant a qualitat. La generació actual d’aquesta saga han sigut perseverants en la recerca de l’expressió del gust que tenen cada un dels seus productes i això només s’aconsegueix quant qui realment s’expressa és el raïm.

Macabeu, xarel·lo i parellada per els caves, vins blancs i dolços, plantats en més de 40 finques ubicades al costat del celler. Son les varietats de raïm blanques veïnes de la  pinot noir per elaborar els seus rosats, ja sigui vi tranquil o vi espumós.

Una de les singularitats de la casa, és un dolç fet amb macabeu en botrytis (fong noble que concentra els sucres) d’edició limitada.

Personalment el Salvatge n’és un que hem te el cor robat i que reflexa al màxim el treball per buscar els aromes propis de les varietats. Fruites blanques molt netes i presents de poma golden, pera llimonera sobre un fons de nectarina i de flor de taronger. Són els precursors aromàtics abans del pas de boca refrescant, delicat i gustós.

Celler: Caves Nadal
Zona: D. O. Cava
Varietat: Macabeu, Xarel·lo i Parellada
Tipus de vi: Cava Gran Reserva
Grau: 12 %
Preu: 16.50€










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada