dimarts, 22 de desembre del 2015

Mas de Móra'12

Un dels pobles a l’alçada de Vilafranca del Penedès, Peralada, Falset, Gandesa o Alella entre molts d’altres que també són importants i que no em voldria deixar, es Verdú. L’historia d’aquesta petita vila,que podríem dir que és la capital de la subzona del Riu Corb, s’escriu de color vi des de temps remots.

Allà entre la gairebé decena de cellers que formen aquesta area, trobem Mas de Móra, celler creat l’any 2008 al mateix Verdú. La Marianne en Daniel en Quim i en Xavier, son els seus fundadors. Aquests treballen des de la data per donar a conèixer internacionalment els productes elaborats en aquesta zona de l’interior de Catalunya. I és que un dels seus principals pilars, és l’exportació.
 
En l’actualitat compten amb l’inestimable ajuda de la Judith Sogas, una de les enòlogues que més fort trepitja dins de la nostra comarca vitivinícola. Els raims amb els que dispossen per fer els vins son, macabeu, sauvignon blanc i parellada per el blanc i ull de llebre, cabernat sauvignon i syrah per el negre.
 
Blanc, negre i fins i tot un rosat, els vins que elaboren. El blanc, és un vi perfumat, aromàtic, un vi jove amb un ventall de sensacions olfactives molt ampli. Fet amb una trilogia poc usual, macabeu, sauvignon blanc i parellada.  Trobem en nas una diversitat d’aromes a fruites blanques (poma, pera i nectarina) així com també a flors (gessamí i flors blanques) passant també per les herbes aromàtiques (espígol i sàlvia). En boca te una entrada tensa, és àgil i ens refresca. Aportant totes les notes olfactives en el paladar.

El criança’12 , fruit del cupatge de l’ull de llebre i el cabernet sauvignon, és un vi amb molt de volum, textura i estructura. D’un color cirera madur intens amb unes aromes que ens recorden les fruites negres, Mores, nadius i prunes en primera instancia aromàtica, a aquests aromes li segueixen les de regalèssia, farigola i clau d’olor.
En boca es reverent, amb un bon registre i sobretot textura. Però a la vegada ens refresca i ens deixa perdurant el seu gust en boca força estona.


Celler: Mas de Móra
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Valls del Riu Corb
Varietat: ull de llebre, cabernet i syrah
Tipus de vi:
Grau: 13.5%
Preu: 8€






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada