dijous, 10 de desembre del 2015

Cau d'en Genís'14

Un període vegetatiu (de març a setembre) amb poques hores de sol. Les pluges i humitats altes van fer que la maduració fos molt lenta, dificultosa i irregular, de tal forma que ha estat necessari triar i separar tant a la vinya com al celler, per tal d’obtenir vins frescos i aromàtics.
Aquesta és la valoració que fa la gent de Alta Alella de la collita 2014.

Avui us presentem una de les seves darreres novetats, el Cau d’en Genís. Un vi elaborat amb pansa blanca, de vinyes de 60 anys, de les més velles dels celler.
Però si ens endinsem en la zona d’on prové el vi, DO Alella, veurem que aquesta petita denominació d’origen la formen set cellers. Les vinyes plantades en aquesta area ocupen  una extensió de vinya d’unes tres-centes quinze hectàrees, on bàsicament trobem la varietat Pansa Blanca o més coneguda arreu amb el nom de Xarel·lo.

Aquesta petita zona situada al nord de Barcelona i amb capital al poble de Tiana, a sigut durant molts anys la zona insígnia de la ciutat comtal, ja que era la zona vitivinícola més propera que podia lluir la capital de Catalunya.

El seu clima, és de  clara influencia Mediterrània. Aquest fet és degut a la localització de les vinyes ja que és troben molt a prop del mar. El terreny on son plantades, és de sorra, com la de l’arena de la platja.

Trobem cultius tradicionals de vinya però en els últims temps també s’ha extens força l’ecològic, en quant a varietats, tot i ser una zona més de raïms blancs podem trobar-ne de negres com la Garnatxa, l’Ull de Llebre i el Merlot. Però n’hi ha una que especialment ens crida l’atenció, la Mataró o  més coneguda com a Monastrell aquesta adaptació del nom no ens diu massa coses, però si pensem que podem trobar aquesta paraula en etiquetes de vi d’Austràlia, es curiós, o no?

Vi blanc procedent d’agricultura ecològica, en nas trobem aromes a fruita blanca fresca (pera conference i raïm) amb notes de flor blanca. El seu pas per boca és greixós i amb volum que ens omple tota la boca. Esperem que el puguem gaudir durant molts anys.

Celler: Alta Alella
Zona: DO Alella
Varietat: Pansa Blanca
Tipus de vi: Vi blanc criat durant 6 mesos amb les seves mares
Grau: 12’5 %

Preu: 12.50 €


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada