dimecres, 25 de novembre del 2015

Estones’12

Sense raïm no existiria el vi, però sense la persona que entengués el procés de transformació que fa el fruit per passar d’estat sòlid a líquid, tampoc. Aquest és l’enòleg, però també se’l coneix amb el nom de vigneron o winemaker.

En l’època de màxima esplendor econòmica, era molt usual el recolzament hi assessorament d’un enòleg en un celler. M’explico, en molts projectes no hi havia la figura a temps complert de la persona encarregada d’elaborar els vins. En molts casos hi havia una persona al celler que seguia les instruccions del assessor.

Un cop la bombolla econòmica explota i ho llença tot per l’aire, no només molts cellers tanquen les portes, si no que molts d’aquests treballs semi presencials  s’acaben.

Però com va dir Winston Churchil, un optimista veu una oportunitat en tota calamitat. Aquesta seria la premissa de la gent de Mas Sersal, amb en Sergi i en Salvi al capdavant. I és que com l’au Fènix, el seu projecte comença l’any 2008, quant el país estava en cendres o millor dit, cremant.

Fruit de l’experiència en el sector vitivinícola a casa nostra, i sobretot de l’aprenentatge a grans cases, decideixen iniciar el projecte al Montsant com a escenari. El seu vi fetitxe, Estones’12, un vi elaborat amb els raïms principals de la zona, la garnatxa i samsó (carinyena).

Una de les peculiaritats que podem explicar del projecte es que aquest és un dels pocs vins on les vinyes estan plantades sobre llicorella (pissarra) del Montsant. Una segona és l’espai on és fa el vi, a la mítica sala de festes Bahaus, el lloc on abans hi havia la Bahaus, la discoteca de Falset.

A nivell de tast podem dir, que és un vi de color cirera picota amb tonalitats granes, amb una llàgrima densa. Complex al nas, necessita una bona oxigenació per posar de manifest tot el seu potencial, on hi destaca una fruita molt fresca, amb molts records a la maduixa, móra i pruna, lleugerament especiat i balsàmic, amb un fons de regalèssia. Marcades notes minerals. Entrada en boca suau i de pas lent, amb acidesa fresca i equilibrada.

Celler: Mas Sersal
Zona:  DO Montsant
Varietats: garnatxa i samsó
Tipus de Vi: Envellit durant 14 mesos en bótes de roure francès i americà
Grau: 14’5 %

Preu: 16,95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada