dimecres, 18 de novembre del 2015

Cop de Cor'14

Cop de Cor: Expressió que és fa servir per referir-nos a una emoció profunda, un enamorament instantani o una fiblada inesperada que ens produeix una cançó, un petó un vi o una injustícia.

Aquesta és la definició que podem llegir en l’etiqueta del vi del qual avui parlem. La presentació d’aquest vi solidari, es va fer el passat 15 de setembre a les instal·lacions de Can Bonastre al poble de Masquefa, a la falda de la immensitat muntanya de Montserrat, el cor de Catalunya. Aquell va ser el punt de trobada de diversos periodistes, sommeliers, botigues i bloggers del nostre país.

Un cop va arribar el darrer de la llista dels convidats, el primer que vàrem fer és agrupar-nos amb cotxes per poder anar a veure la vinya on surten els raïms de macabeu que fan el vi. La vinya que dona el fruit per poder elaborar el vi, la Novelles. És una parcel·la plantada, l'any 1981, a partir d'uns sarments de macabeu de principis del s. XX.

Tot just desprès varem tornar a Can Bonastre per poder gaudir del tast del vi, un tast conduit per en Agustí Torelló Sibill (el pare) i l’Agustí Torelló i Roca (el fill). Un bonic moment on tothom va poder dir el que pensava del vi i sobretot entendre el rerefons del projecte.

Tots els fons recaptats amb la venda del vi, (producció de 1384 ampolles) aniran per a l’associació Vi per Vida. Una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu recaptar fons per a la recerca en el creixement i la metàstasi del càncer mitjançant activitats solidàries relacionades amb el món del vi, sensibilitzant així, a la ciutadania en favor de la investigació. Per més informació adreceu-vos a www.vipervida.cat

El Cop de cor és net i brillant a la vista. Al nas és fresc i afruitat, en destaca l’aroma de poma verda i albercoc sobre un fons especiat i torrat de vainilles i brioix. A la boca mostra nervi però tanmateix és agradable, on destaca una bona acidesa i es mostra voluminós i vigorós, ben estructurat on afloren els aromes de criança lleugerament fumats i notes especiades.

Si algú en vol comprar alguna ampolla, el trobareu a la xarxa. Un vi únic, que parla de la nostra terra, la nostra història i la nostra gent.


Celler: AT Roca
Zona:  DO Penedès
Varietats: macabeu de vinyes de 34 anys
Tipus de Vi: Vi blanc fermentat i reposat en bótes de roure
Grau: 12 %
Preu: 22€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada