dilluns, 2 de novembre del 2015

Aires de Garbet'12

Una de les preguntes més difícils de contestar que mai m’han fet en una entrevista, va ser, quina és la finca més bonica de Catalunya?

Amb un micròfon davant i una càmera apuntant al rostre, la resposta va ser directa. Una finca que és troba prop de Sort, a gairebé 1.000 metres d’alçada, envoltada de muntanyes, paisatge, pau i silenci.

Unes setmanes desprès i veient a la xarxa l’entrevista, recordo la resposta i em ve al cap que potser hagués tingut que ser més diplomàtic. Dir que al nostra país, n’hi ha moltes de finques boniques, son coses del directe. Sigui com sigui, és cert, Catalunya esta plena de finques espectaculars. La d’avui, la que dona els fruits per poder fer el vi del qual us parlem, una finca espectacular amb vistes al Mediterrani i terrasses de pissarra al paratge natural del cap de Creus.

Si li dones l’esquena al mar i la mires de baix a dalt, sembla que estiguis a Porrera, Gratallops, Bellmunt del Priorat o la Vilella Alta, entre molts d’altres pobles que tenen aquesta imatge. Si ho fas de dalt a baix, la vista et transporta directament a Alella o qualsevol de les illes que s’hi fa vi, ja que al fons de moltes vinyes trobem un blau cel color a mar.

Com veieu, no només som un país ric en zones vitivinícoles, si no que també aquesta diversitat s’amplia en els diferents paisatges on trobem les podem trobar.

Vaig tenir la sort de conèixer aquest magnífic paratge, el de la Finca Garbet, farà uns deu anys, a la presentació del vi que porta el nom de la mateixa finca. Un syrah, que il·lusionava amb la mirada ficada als elaborats a la zona d’origen d’aquesta varietat, el Rhône.

El Aires de Garbet, és el segon vi que surt d’aquesta finca (de 12 hectàrees), elaborat aquest cop amb Garnatxa. Un vi que vol fer un homenatge particular a la Tramuntana, ja que a la part alta de la finca els raïms son arrancats literalment de la planta si el vent bufa quant els raïms son madurs.

Concentració, extracció, potencia, aromes nets, molt intensos, lleugeres notes del seu pas per bóta. En boca és rotund, pro fi, poderós però elegant. Un vi que transmet el paisatge i sobretot la varietat.

Celler: Castell de Peralada
Zona:  DO Empordà
Varietats: Garnatxa
Tipus de Vi:
Grau:  14,5%

Preu: 38’95€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada