dilluns, 2 de novembre del 2015

Abadal Franc’14

En els darrers anys, el món del màrqueting i del vi, s’han trobat. Fruit d’aquesta realitat son els canvis que les etiquetes han anat fent, aquestes son mes vistoses, amb més colors, amb dibuixos o imatges que ens expliquen quelcom del vi. Un altre canvi, resideix en els diferents noms que és van posant. Aquests son més desenfadats, més propers i fins i tot provocadors.

L’escrit d’avui està inspirat amb l’etiqueta del vi i sobretot de la reflexió de veure com han anat canviant la imatge les diferents propostes de vins que podem comprar.
La finalitat és obvia, fer productes més atractius i propers per tal de potenciar el consum.  

Com veureu en l’etiqueta del Abadal Franc’14, els motius que hi trobem ens evoquen a l’estació de l’any que dia a dia anem entrant, la tardor. Els dies s’escurcen, el sol cau cada dia més aviat, el fred s’intensifica. És moment de començar a pensar en els vins negres. El d’avui fet amb un tipus de raïm poc usual a casa nostra, el cabernet franc.

El cabernet franc és una varietat de cep negra amb una polpa moderadament astringent. És una varietat de maduració primerenca i que creix en climes més freds que altres varietats. Originaria de la regió de Bordeus, igual que el cabernet sauvignon i el merlot, formant la família anomenada cabernets.
La majoria de vinyes de cabernet franc es troben a França, a les regions de Bordeus i de la vall del Loira. A Catalunya, encara que el seu cultiu és minoritari, s'ha adaptat bé i és una de les varietats autoritzades a les DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Penedès i DO Terra Alta i la DO Pla de Bages.
El resultat, és un vi negre mestís, que associa el perfil fresc i elegant de l’ull de llebre i el sumoll i el caràcter concentrat i generós del cabernet franc. Entre tots tres constitueixen un vi ple i singular, que sedueix amb el seu viu color cirera i enamora amb les seves intenses aromes de fruita vermella, engalanades en un sedós vestit de toffee, que en el pas per la boca despulla la franquesa d’un bon negre jove i la complexitat i distinció que aporta la criança en roure.


Celler: Abadal
Zona:  DO Pla del Bages
Varietats: cabernet franc, ull de llebre i sumoll.
Tipus de Vi: Vi negre criat durant 4 mesos en bótes noves
Grau: 13’5 %
Preu: 8,55€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada