dimecres, 23 de setembre del 2015

Caliu'11

Un cop passades les darreres setmanes de calor, i amb una temperatura més adient a la tardor arribada de cop a casa nostra. És moment de passar dels vins blancs, els rosats i caves als negres. Passem dels sopars a la fresca, compartint-los amb gent als vespres de calma, sofà i televisió i d’aquí quatre dies amb manteta i tot. La gastronomia de l’estació de l’any també ens demana, vins amb més estructura, més potencia per passar dels fruits del mar als productes de l’horta i de les carns de curta cocció als plats guisats.

Tot i que el vi d’avui, va ser tastat durant l’estiu, hem preferit esperar al canvi d’estació (que és preveu per aquest proper dimecres passades les 8 del matí) per presentar-lo.

En un dinar familiar al restaurant d’un bon amic i millor cuiner, en Jordi de l’Aimia, ens van servir el vi blanc del celler, el Bauma. Un blanc jove, molt equilibrat entre acidesa i perfum que no em va deixar indiferent. Arrel d’aquell moment, vaig creure que el treball que fa el celler, almenys amb la qualitat del blanc, era per explicar.

Passats uns dies, vaig tenir la sort de rebre a la Eva, perquè em presentes els vins de casa seva. Aquell dia varem poder tastar diferents referències, el Bauma, el Viern i el Caliu. Que et presentin el projecte de la mà de la persona que s’aixeca cada dia per vetllar-lo, és un autèntic plaer.

El celler, és ubicat a Vilanova de Prades al sud oest de l’àrea vitivinícola, just  a la frontera, entre la Conca i Costers. Des de l’any 2003, recuperen i treballen una vinya vella de l’avi que està plantada en terrasses a entre 800 i 900 metres d’alçada.

En l’actualitat, tenen un total de 10ha de vinya plantades, amb una producció d’unes quinze mil ampolles. Repartides entre els seus cinc vins que fan a dia d’avui.

De entre els productes que elaboren volem destacar el Caliu’11, vi homenatge als germans que tenen treballant la finca, elaborat amb samsó i syrah. Quina finura, equilibri, elegancia, com deia aquell conegut anunci de rodes, la potencia sense control, no serveix de res.

Un amor d’estiu en mode vitivinicola.

Celler: Vega Aixalà
Zona: DO Conca de Barberà
Varietats: samsó i syrah
Tipus de vi: Vi negre envellit en bótes de roure francès
Grau: 15 %
Preu: 24,95€






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada