dimecres, 19 d’agost del 2015

Joan d'Anguera'14

El vi blanc amb el peix i el negre amb la carn, aquesta és una d’aquelles afirmacions que per sort cada vegada s’escolten menys sobre el món del vi. En aquest sector com en d’altres s’ha d’aplicar la màxima (d’en Martí i Pol & Lluís Llach) que tant sonava a l’estiu, entre temporada i temporada d’en Pep Guardiola. Tot està per fer i tot és possible.

És ben cert que amb les temperatures altes de l’estiu, ve de gust obrir ampolles de vi blanc. Aquest fet està lligat amb el nostre subconscient i sobretot amb la idea que tenim interioritzada de que els vins blancs al prendre’ls a temperatures baixes ens refresquen. Però és realment així? La sensació de refresc esta lligada amb la temperatura? 
Doncs si ho analitzem, veurem que ens podem emportar moltes sorpreses. És en l’acidesa del vi on recau aquest aspecte, encara que sempre hem cregut que va lligat amb la temperatura. L’exemple més clar per veureu, és fent el següent experiment. Si agafem un ampolla de vi blanc de l’any i una de negre i la prenem a la mateixa temperatura (a uns quinze graus) la sensació de refresc la tindrem més marcada amb el blanc, encara que no estigui fresc. Però si servim una copa del vi negre, Joan d’Anguera Jove’14 que avui us parlem, i la servim també a la mateixa temperatura que en l’ocasió anterior, amb  blanc amb bóta al costat, el resultat serà completament diferent.

En els darrers temps la sortida al planeta vitivinícola de vins fets amb raïms negres, sense fusta és una realitat. Tot i que la gent de Joan d’Anguera, ja fa anys que elabora el seu negre jove, recentment ha canviat l’estil d’elaboració apostant per lleugeres extraccions i deixant tot el protagonisme al raïm.

El primer vi d’aquest celler situat a Darmós al sud oest de la DO Montsant, és una tota una fragància elaborada amb garnatxa i syrah, de vinyes de 15 a 30 anys d’edat, a parts iguals. Elegant, fi, lleuger, delicat, subtil i translúcid. Però amb molta energia i vivacitat, per prendre inclús una mica fred al capvespre, veient una bonica posta de sol.

Celler:  Joan d’Anguera
Zona:  DO Montsant
Varietats: Garnatxa i syrah
Tipus de vins: Vi negre jove afinat en formigó durant 4 mesos
Grau:  13’5%

Preu:  7,95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada