dissabte, 15 d’agost del 2015

Gregal d'Espiells'14

Vuit, son els vents que tenim a casa nostra, els que formen part de la rosa dels vents. El que bufa del nord, Tramuntana, el Migjorn (que també és nom d’un vi DO Empordà) del sud, de l’est el Llevant, el nostre Ponent de l’oest, el Xaloc del sud est, el Garbí del sud oest i completen els extrems el Mestral del nord oest i el Gregal, que bufa del nord est.

En la vinya, l’influencia del vent és un bon aliat per recolzar el bon creixement de les plantes. La tramuntana, allunya els fongs que és volen instal·lar les tardes humides d’hivern. En molts indrets propers de la costa el Xaloc i Llevant , refresca les vinyes al cap vespre. I el Ponent fa baixar les temperatures càlides d’estiu.

Avui us presentem, una novetat, un vi que porta nom de vent, el Gregal d’Espiells de Juvé & Camps. Un vi fet al Penedès fresc com el vent.

Elaborat amb tres varietats terpèniques (perfumades), el moscat, el gewuztraminer i la malvasia. Fan que el vi sigui proper. Proper per la raó de que aquests raïms, tenen un ampli ventall aromàtic i aquesta peculiaritat faci que siguin molts els paladars busquen aquesta característica en un vi.

A banda de que és un vi fresc, ben equilibrat entre l’acidesa (característica que tenen els vins blancs), el perfum i alcohol.

Les fruites tropicals, els cítrics i els perfums de flors blanques i d’herbes aromàtiques, aporten al vi aquesta singularitat de perfum. El seu pas de boca, és fresc saborós.

Ideal per prendre com a copa de benvinguda amb un àpat d’estiu o per combinar amb l’aperitiu, ja que la seva vivència ens va molt bé per combinar amb embotits, formatges peixos fumats i salaons.

Us resultarà curiosa la combinació amb la cuina asiàtica, les notes aportades per la gewuztraminer son elements de refresc amb les notes salines que podem trobar en aquest tipus de cuina. Una ultima sorpresa és combinar el vi amb plats que portin curri, els fil conductor entre l’element sòlid i el líquid s’accentua, és fixa i enllaça perfectament.

Celler:  Juvé & Camps
Zona:  DO Penedès
Varietats: Moscat, Gewüztraminer i Malvasia
Tipus de vins: Vi blanc jove fresc i aromàtic
Grau:  11’5%
Preu:  9,50€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada