dissabte, 1 d’agost del 2015

Escurçons'10

Ja fa massa vegades, que any rere any en aquestes èpoques i per desgracia,  sentim que un incendi ha cremat algun paisatge.

Fa anys, al 2012, una part del patrimoni forestal de l'Alt Empordà es convertia en brases. Les dures imatges del foc engolint vegetació i transformant els boscos en mantes de carbó, van ser moments desoladors i d’incertesa per les persones, animals i plantacions de l’entorn.

Durant l'any, com en diferents moments del cicle de la vinya, tinc la sort de poder preguntar als diferents elaboradors de diferents zones cap on va la collita actual. Saber si hi han hagut pluges durant la primavera es un indicador de cap on pot anar la verema. En qualsevol cas aquest any, no em tingut aigua durant els mesos que han vingut després de l'hivern.

La terrible noticia saltava a les xarxes socials, els comentaris eren aterridors, una de les finques mes importants del nostre país era perill de foc.

No puc evitar alarmar-me, si es que la Finca Escurçons, pateix. Ja que es la Garnatxa mes important que conec fins a la data a casa nostra. Fa anys que segueixo el vi que se’n fa així com també com evoluciona el projecte. I la desgracia que a priori no va ser de gran abast, és converteix en tristor al saber que es el que realment va passar.

Un llamp va caure sobre el sec bosc que envolta els Escurçons. Una de les vinyes mes ben integrades al paisatge del Priorat. Amb poc temps les flames van anar cremant els arbres i la vegetació del sòl.  Per sort la finca de vinyes velles de garnatxa, va actuar de tallafocs i només es van rostir les files que tocaven més al bosc.

Des de fa anys, l’equip de Mas Martinet, treballa per conservar la biodiversitat de l’entorn i ara aquest ha quedat totalment calcinat.

Tot i que la Sara té cinc fills, mai l’havia vist tant afectada parlant de l’entorn que ha quedat malmès. Semblava com si parles d’algun dels seus nens i nenes, però parlava de la desgracia que va causar el foc.

Celler: Mas Martinet 
Zona: DOQ Priorat
Varietat: Garnatxa
Tipus de vi: Vi envellit durant 12 mesos en botes de roure francès.
Grau: 14,5 %
Preu: 46’95€





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada