dissabte, 29 d’agost del 2015

Brut de Brut'06

El llegat vitivinícola d’un país, en molts casos es familiar. Va passant de pares a fills de generació en generació. Els secrets familiars son en gran part l’èxit de la qualitat final dels productes que elaboren. Però el més important és seguir la línea qualitativa que és van marcar en el seu dia i sobretot seguir amb la tradició. 

Per la família Mata Casanovas, propietària de Recaredo celler fundat al 1924, sembla que el temps no ha passat. I és que part de les seves costums, passen en molts casos en seguir fent allò tal i com ho han fet sempre. Dit d’una altra manera, com a tota la vida. Això ho veiem quant observem el treball que encara porten a terme dins i fora les seves caves, en el dia d’avui.
En primer lloc tenen el màxim respecte per les plantes que porten els fruits que omplen les seves ampolles. Part d’aquest respecte s’ha fet palpable en els darrers anys desprès d’aconseguir el certificat de la CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).
Això significa que no és fan tractaments amb productes químics a les vinyes i que s’utilitzen mètodes menys perjudicials per elles.
La verema és fa totalment de manera manual. Les varietats de raïms que integren els productes son les autòctones de la zona, Macabeu, Parellada i Xarel·lo.
Donant un paper protagonista a aquesta ultima, ja que per les seves característiques, els diferents cellers de la zona han apostat de manera ferma per aquest tipus de raïm.
Seguint amb el procés artesanal,  també ens trobem que fan tot el procés de aclariment, (donar un octau de volta cada dia per fer que la part solida que hi ha dins de l’ampolla, resultant de la segona fermentació, vagui cap al coll d’aquesta) de manera manual.

Inclús el degorjament , que es obrir l’ampolla per fer que la part solida que hi ha en el cava surti i obtenir així un producte totalment net.
El Brut de Brut n’és un dels exemples de la practica tradicional que a dia d’avui encara fan en aquesta casa.

Celler: Caves Recaredo
Zona: DO Cava
Varietats: Macabeu jove i Xarel·lo fermentat en bòtes de roure
Tipus de vins: Brut Nature (sense addicció de sucres). Gran Reserva (de 60 a 71 mesos de criança)
Grau: 11,5 % 

Preu: 27.95 €




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada