dilluns, 10 d’agost del 2015

Aureo Sec

La cultura dels vins generosos del nostre país, s’ha anat devaluant paulatinament fins a  quedar pràcticament en l’oblit. Aquesta realitat també és la mateixa que s’està vivint amb les propostes d’aquests vins a la zona de Jerez. A dia d’avui tenim la gran sort de que el celler de Müller encara elabora els vins d’aquestes característiques.

L’historia de Müller és d’origen alsacià i va començar a mitjans del segle XIX. Concretament a l’any 1851, el seu fundador August De Müller va creure en la zona del camp de Tarragona per tal de poder elaborar vins. Seguint així amb l’experiència que va aprendre de la seva família dedicada al món del vi al nord del veí país francès.

Actualment podem trobar les etiquetes de Müller sota els paraigües de tres denominacions d’origen, Terra Alta ,Priorat i Tarragona. En aquest sentit i elaborat a la Catalunya interior prop de Gandesa,  trobarem un dels vins estrella de la casa, els de missa, coneguts arreu del mon i consumits en els temples religiosos dels cinc continents.

A la reputada Priorat son les soleres les que agafen el protagonisme i el verdader segell de la casa, ja que l’esperit dels vins és transmet, gràcies al pas del temps i sobretot a aquelles petites quantitats de vins d’altres dècades. Aquestes van des de l’any de la creació de la bodega fins al mil nou-cents quaranta dos.

Penso que no som prou conscients de que ens podem beure l’historia

A la zona de la capital del sud de Catalunya, la D. O. Tarragona trobem els vins més accessibles en qüestió de preu els que porten el nom de Aureo, ja siguin dolços o secs.
El sec de color ambre profund, ens desperten flaires a figues seques, regalèssia, lleugers aromes a torrats com el tofee i els fruits secs. Quina elegància i profunditat de perfums. En boca veiem que te una entrada amable, més aviat abocada però un cop empassat ens queda tot el registre d’un vi sec amb la potencia de les fragàncies que trobem en el nas.

Hem començat dient que aquests vins estan devaluats, però no només de consum si no que també de preu. Aquests tresors vinícoles no ens els podem deixar escapar.

Celler: De Müller
Zona: D. O. Tarragona
Varietat: Garnatxa Blanca i Garnatxa Negra
Tipus de vi: Vi generós
Grau: 19 %
Preu: 14,95 €







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada