dilluns, 6 de juliol del 2015

12 Volts'13

Mallorca, illa que aplega diferents platges de sorra blanca amb l’aigua d’un color blau cel espectacular, racons paisatgístics de postal i alguns pobles medievals coronats per muralles i castells, te un element en el paisatge que és va repetint en moltes de les viles de la zona del centre (entre Benissalem i Felanitx) , les vinyes.

Miquel Oliver a Petra, Macià Batle a Santa Maria del Camí, Son Bordils a Inca o Anima Negra a Felanitx, son alguns dels cellers que estan envoltats per aquestes plantes que son el distintiu de la mediterrània. La vitis vinífera.

Aquests poden estar repartits en les dues Denominacions d’Origen (D. O.) que hi ha a la illa, la D. O. Pla i Llevant (nascuda l’any 1991) i la més recent D. O. Binissalem (1999) a part de les propostes que surten al mercat sota el nom de Vi de la Terra de Mallorca.

Parlar-vos especialment d’un celler que tot i la seva joventut en l’edat compta amb l’experiència professional de les persones que hi ha al darrera del projecte, que han causat un petit canvi en quant a la idea dels seus vins a l’illa i de la manera de comunicar el que fan en tot l’estat espanyol.

I és que en Francesc Grimalt (enòleg) i en Sergi Caballero (music) son els responsables d’aquest celler que porta per nom 4 Kilos, inversió de les antigues pessetes que van replegar per poder començar a elaborar els seus vins 4 kilos i 12 volts.

El nom del primer vi, és un clar missatge molt adient en els temps que avui corren. Ens diu que amb dos amics que fiquin dos milions cadascun, un garatge i uns dipòsits de inoxidable per refredar la llet, ja tens un celler low cost.

El 12 volts, funciona com acumulador d’energia i que segons ells connecta amb el sistema nerviós i et recarrega la bateria.

Ampli ventall aromàtic a fruites vermelles i negres sobre un registre d’herbes aromàtiques i espècies, és rotund, persistent i golós. El seu pas de boca ampli, amb les sensacions que també trobem en nas i sobretot profund i llarg.


Celler: 4 Kilos Vinícola
Zona: Vi de la Terra de Mallorca
Varietat: Merlot, syrah, cabernet sauvignon i callet
Tipus de vi: Vi envellit durant 12 mesos en botes de roure francès i americà
Grau: 14 %

Preu: 16.50 €


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada