dilluns, 15 de juny del 2015

Biu Blanc'13

Darrerament, una de les pràctiques més extenses en zones de clima càlid on és produeix vi, és buscar l’alçada que poden oferir aquests territoris per plantar les vinyes. Aquesta és una metodologia que s’està implementant en moltes zones del nostre país així com en denominacions d’origen de l’estat espanyol.

Com de ben segur coneixes, el nostre territori vitivinícola, és molt ampli. Dels terrenys de secà de les Garrigues fins al fresc Pirineu i des del poble de Raïmat, fins a la Segarra. Sense oblidar els terrers vermells  d’Artesa, degut al seu sòl argilós o la influencia que te el riu Noguera Ribagorçana a la sub zona d’Alfarràs.  Costers del Segre, és un conglomerat de set petites àrees, delimitades per diferents pobles, però amb característiques totalment diferents. De terreny, de clima, d’alçada de varietats de raím...

Realitat que només passa en la nostra DO dins de  Catalunya,així com tampoc és coneix cap altra zona en tot l’estat que és separi una DO, d’aquesta manera.

Aquest és bàsicament el motiu per que la sub zona Pallars ha fet un bon creiexement en els darrers anys, el canvi climàtic i el fet de cercar maduracions perfectes de raïm passa per l’alçada de les vinyes.

Un bon exemple de celler representatiu en aquesta zona, és el de Batlliu de Sort. Des de l’any 2010 elaboren vins al nucli d’Olp a més de 1000 metres d’alçada.

Dels dos vins que elaboren, un de blanc i un altre de negre, avui us presentem el blanc. En els inicis del projecte, l’etiqueta de la qual avui parlem, era un vi de cupatge, fet amb un raïms blancs de riesling i i negre de pinot noir. Però des de l’any 2011 s’elabora amb riesling i viognier.

Fresc, viu, d’intensos aromes a fruites blanques fresques, pera llimonera, poma Grany Smith, nectarina i préssec de vinya en nas. Acompanyat d’herbes aromàtiques com l’espígol i la tarongina.

En boca és refrescant, gustós i llarg. Un vi que te la grandesa de beure avui o guardar-lo una anys i gaudir-lo

Celler: Batlliu de Sort
Zona:  DO Costers del Segre (Subzona Pallars)                   
Varietats: Riesling i viognier.
Tipus de vins: Vi blanc jove
Grau:  13,5%

Preu:  12’50€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada