dimarts, 26 de maig del 2015

Pim Pam Poom'14

En el món del màrqueting,un dels aspectes per cridar l’atenció son algunes de les campanyes de publicitat que en alguns casos s’han dut a terme. En elles, és crida l’atenció amb la forma que es fan els anuncis, tot i que no tinguin res a veure amb el producte anunciat.

Aquesta mateixa filosofia, es pot aplicar en el noms dels productes, i en el cas de l’univers vitivinícola, en els diferents noms que actualment tenen els vins.

El Pim, Pam, Poom’14, pot semblar un exemple dels vins que tenen un nom i presentació curiosos. Per atreure, per donar la nota, per recordar. Però, si ens fixem amb els noms dels vins d’altres zones de l’estat espanyol, trobem noms de títols nobiliaris (Marquesos) , o de bens immobles (Castells i finques). Així com també d’altres noms que a banda de no estar a l’ordre del dia, allunyaven, espantaven i li donaven al món del vi un punt ampul·lós que ni és mereixia, ni mereix.
Es per això que en els darrers anys, hi han hagut noves propostes de noms de vins, transgressores i sobretot divertides. D’aquesta manera, s’apropa el món del vi al consumidor més jove. Donant a entendre que per beure vi, no fa falta que en siguis un expert. Noms més quotidians, més propers més senzills.  

Tot i ser la porta d’entrada del celler dels diferents vins que la gent de Saó del Coster elabora, el Pim Pam Poom, no només agrada per el seu nom. Si no que és el seu ampli ventall aromàtic a fruita vermella el que et captiven.
Maduixes, gerds, groselles, maduixetes, cireres i prunes fresques son la base d’aquest vi, acompanyades de herbes aromàtiques com la farigola o el romaní fresc.  És el perfum i sobretot el seu pas de boca fresc i saborós el que acaben de confirmar que aquest vi no és solament un nom.

Curiosa elaboració, ja que estem davant d’un vi fet sense fusta, deixant macerar amb el most les pells i els gotims (part vegetal), durant 5-6 dies per donar-li una mica de cos. Encara que sigui un vi negre accepta veure un mica fresc.

Celler: Saó del Coster
Zona:  DOQ Priorat
Varietats: Garnatxa
Tipus de vins: Vi negre criat en dipòsits d’acer inoxidable
Grau:  14%
Preu: 12.50€





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada