dilluns, 11 de maig del 2015

2 de vi amb Folre’13

La pinya, la soca, el tronc, els dosos, els puntals, el folre, les manilles l’aixecador o acotxador i l’enxaneta, son a grans trets les parts d’un castell. La primera torre humana documentada, és va fer al 1770 a l’Arboç. Avui en dia a casa nostra és totalment normal veure aquestes construccions que pertanyen al patrimoni immaterial de la humanitat des del 2010.

El vi i els castells tenen històries paral·leles a casa nostra, per diferents motius estan relacionats des de fa segles. El passat 16 d’abril a la Seu Vella de Lleida, va tenir la presentació del 2 de Vi amb a Folre’13. Un vi solidari que els Castellers de Lleida, en motiu del seu 20è aniversari juntament amb el Celler Cercavins han creat per recaptar fons per donar-los a una entitat de les Terres de Lleida, mitjançant un concurs.

Al web www.castellerssolidaris.cat, en podeu trobar tota la informació així com també les bases del concurs.

Si ens centrem en el vi, podem dir que aquest és elaborat al poble de Verdú en el paratge de la Vall del Riu Corb. Un vi fet amb el cupatge de raïms ull de llebre, syrah i merlot.

El vi és presenta amb un color cirera intens, net i brillant amb un reflex del mateix color que tenyeix la copa.
En nas, com en la construcció, podem dir que ens trobem davant d’un vi amb uns marcats aromes  de fruites vermelles i negres madures a la pinya.
Les  mores, gerds, maduixes i aranyons, les trobem a la base aromàtica. Un cop passats aquests aromes trobem notes especiades (pebre negre i clau), d’herbes aromàtiques (llorer frec i farigola) i perfums balsàmics (menta i eucaliptus), com si dels pisos sobre la pinya és tractessin.
Golós, jovial i amb textura, les notes a destacar en boca, així com també la seva profunditat.
El 2 de Vi amb folre, és ideal per compartir amb carns a taula i sobretot fent pinya. Salut!
Una gran iniciativa per seguir agermanant les diferents institucions i construint territori.


Celler: Celler Cercavins
Zona:  DO Costers del Segre
Varietats: Ull de llebre, merlot i syrah
Tipus de vins: Vi criat durant 7 mesos
Grau:  14%
Preu: 9.50€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada