dimarts, 10 de març del 2015

Nit de Lluna’12

Binomi, és una de les paraules que millor definiria al celler Mas Vicenç que avui us presentem. La definició de la paraula, significa, que consta de dos temes. Doncs el projecte com en el món del vi en general, també.

Bé, els més puristes dirien que per fer vi han d’interactuar al menys cinc elements. La vinya, el clima, la varietat de raïm, el sòl i l’home. Però per parlar de Mas Vicenç, és obligatori fer-ho d’en Vicenç i en Xavier. La darrera generació de la saga Ferré.

Des dels seus avantpassats, aquesta família, és dedica a la terra i sobretot  a la vinya. I és que el fil conductor no és només el nom del Mas que van adquirir al 1953. Si no que també el fet de treballar la terra que l’envolta. Encara que fins la meitat del primer decenni del segle XXI, no varen fundà el projecte. Celler ubicat molt a prop de la AP2, de ben segur hi has passat pel costat en algun moment i t’has fixat en el Mas que hi ha arribant al Pla de Santa Maria.

La continuïtat del treball de la terra la segueixen, en Vicenç (germà gran) com enòleg i en Xavi a la direcció comercial. I és que l’any 99, el gran de la casa va començar els estudis d’enologia a l’escola d’enologia de Falset. Desprès de aprendre l’ofici, no només a l’escola, li arriba el seu millor moment amb només 21 anys. Ja que entra a treballar com a responsable del celler Mas Alta (DOQ Priorat).

D’etre els vins que elaboren,  6 en total, en fan dos de blancs, tres negres i un de dolç.

Avui us presentem el Nit de Lluna’12, un vi de cupatge elaborat amb Ull de Llebre i Syrah i envellit durant 12 mesos en bótes de roure francès.

Un vi elaborat per veure en qualsevol moment, sense estridències i sobretot amb molta fruita. Elegant i saborós, amb notes de fruita negra com la mora o l’aranyó i un pas de boca vellutat i sobretot fresc.

El celler amb més projecció d’una de les denominacions d’origen menys conegudes, la DO Tarragona va ser fundada l’any 1947. La més vella de Catalunya.

Celler: Mas Vicenç
Zona: DO Tarragona                                                     
Varietats:  Ull de Llebre i Syrah
Tipus de vins: Vi criat durant 12 mesos en bótes de roure
Grau:  13.5%
Preu:  8’50€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada