dimarts, 3 de març del 2015

Naltres'12

Si agafem el vi des de la seva part més cultural, on el binomi, territori i patrimoni, és sumen a les paraules varietat de raïms, tradició, elaboració i sobretot civilització.

Trobarem que no hi ha massa diferencies en altres disciplines culturals en generals i en especial les de casa nostra com el teatre, les sardanes o els castells. En definitiva tots son actors amb el mateix escenari però amb papers diferents.  O és que hi ha molta diferencia entre una ampolla de vi i una altra?

Les dues son fetes de vidre, porten etiquetes, tap de suro o no (ja que també les podem trobar que és vesteixin amb taps de rosca o silicona) capsula i el mes important el seu contingut, el vi.

Des de fora els matisos i per algú que per primer cop vegi dues ampolles de vi, no hi haurà moltes diferencies, però si anem al rovell de l’ou de la qüestió.
Veure’m que hi ha 5 aspectes que semblen iguals encara que fan que siguin diferents.
Aquests son, l’home que fa el vi, la vinya (varietat) que utilitza, la zona (terrer) on és troba aquesta, clima que envolta la vinya i tipus d’elaboració.
I és que tot i que els humans també semblem d’aspecte igual i més si som de la mateixa raça, som ben diferents.
Desprès de tots aquests apunts, diversos que el vi que avui presentem, és un vi que encara que te un accent que el fa excels.
I és que a aquestes alçades de la vida un no és pot estar de repetir allò que el fa feliç, i el treball que fa l’Olivera, és per estar-ne i des de fa anys. Aquest mateix any han celebrat el seu aniversari 40 i el Naltres (aquesta paraula tant nostrada) és un reflex al que és el projecte.

Un vi sense complexos jovial, amb caràcter però elegant i fruitós. Amb sensacions aromàtiques de fruita negra fresca però sobretot fresc tot i que parlem d’un vi negre i un fons de regalèssia i balsàmics. Per gaudir avui ahir i sobretot demà.

Celler: Olivera
Zona: DO Costers del Segre (Subzona Valls del Riu Corb)
Varietats:  Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Trepat i Touriga Nacional
Tipus de vins:  Vi jove on la Garnatxa a envellit 8 mesos en bótes franceses
Grau:  15.2%
Preu:  9.50€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada