dimarts, 17 de març del 2015

Guilla'13

La nostra denominació d’origen, la de Costers del Segre, s’estén de nord a sud. Repartida amb set subzones Pallars, Segrià, Artesa, Urgell, Raïmat, Valls del Riu Corb i Les Garrigues, son les que l’integren.

Avui ens endinsem dins de la subzona Valls del Riu Corb i parlem del celler que te com a nom un dels afluents del Corb, el Cercavins.

Aquest projecte, el van iniciar en el 2003, tres amics que és van fer socis per poder seguir amb la seva feina de viticultors però treballant per ells mateixos. Així doncs va ser com és va fundà el celler del qual avui parlem amb els dos Joseps i en Flàvia.
Encara que per molts de nosaltres Verdú sigui aquell poble on la vinya és tradició, volia remarcar que és un dels pobles importants de la cultura vitivinícola Catalana. A l’alçada d’altre poblacions com Vilafranca del Penedès, Alella o Peralada.

I és que l’historia ens explica el perquè a dia d’avui hi ha l’extensió de vinya que hi podem trobar. Resulta que cap allà Segle. X per aquestes contrades les famílies Anglesola i Cervera, estaven fent de famílies feudals.
Com aval a un préstec demanat, que no varen poder tornar als monjos del monestir de Vallbona, van deixar el poble de Verdú inclòs el castell i també tot el seu terme municipal, que és on és troben actualment avui les vinyes.

Un dels vins blancs que ha trencat amb més força en els darrers temps, és el Guilla. Un vi de cupatge de macabeu i amb petit percentatge de chardonnay i envellit en bótes de roure francès.

Un vi amb notes fruitoses confitades de fruita blanca remarcant-ne la pera i l’espígol, amb un pas de boca fresc però a l’hora de vellut. Elegant, proper, confitat, refrescant i sobretot un vi més de boca que de nas. Ideal per acompanyar tant plats de peix greixós com carns blanques.

En aquesta anyada la 2013, a banda de canviar l’ampolla han incorporat aquest percentatge de chardonnay, per tal de aportar frescor a la base de macabeu.

Celler: Cercavins
Zona: DO Costers del Segre Subzona Urgell
Varietats: Macabeu i Chardonnay
Tipus de vins:  Vi blanc envellit en roure francès
Grau:  13%
Preu:  9.95€






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada