dimarts, 24 de març del 2015

Cara Nord Blanc'13

En les darreres setmanes, la bonança climàtica a tornat a fer-se present. Sortim de l’hivern, de les baixes temperatures i sobretot del fet de resguardar-nos del fred.
Aquest fet sempre va acompanyat de diverses practiques, la primera es que els canvis d’armari comencen a planejar per les llars del nostre territori, la segona que arriba el moment de fer activitats a l’aire lliure i la tercera entre d’altres d’agrupar-nos amb els nostres.
No només això si no que per acompanyar els plats de moltes d’aquestes trobades, el nostre cap comença a pensar en els vins blancs.
Podríem dir que el pas del fred a la calor, en el mon del vi, es tradueix en passar dels negres als blancs.
I un dels bons exemples del tipus de blanc que lliguen molt bé amb el  bon temps, és el Cara Nord Blanc. Un vi elaborat per en Tomàs Cusiné, dins la DO Conca de Barberà.

Elaborat amb les varietats macabeu i chardonnay, amb una criança d’uns tres mesos sobre les seves mares per aportar-li volum i sobretot textura en boca.

El Cara Nord Blanc, és d’aquells tipus de vins amb un ampli ventall aromàtic que va des de les sensacions de fruites blanques (pera i poma) fins a les florals (flor de cap blanc i lleugeres notes a gessamí) passant per les notes confitades donades del treball de maceració pel·licular. Deixar macerar les pells amb el most per fer-lo més fragant.

A nivell gustatiu, es intens, ampli, de bon recorregut, saborós i sobretot elegant.
Compleix totes les expectatives en escreix, així com també pot agradar per els paladars més experts ja que la seva mesurada acidesa el fa fresc i viu.

Tot i la prematura creació del celler (2012) amb dues anyades ja han tret al carrer vins d’un alt nivell. Això ha sigut possible per l’experiència de les tres parts implicades d’en Tomàs, d’en Xavi Cepero i d’en Eric Salomon. Que fa més de vint anys que és dediquen al món del vi.

Acompanyar-lo amb els més vostres i sobretot en un àpat al sol del migdia.

Celler:  Cara Nord Celler
Zona:  DO Conca de Barberà                                      
Varietats: Macabeu i Chardonnay
Tipus de vins: Vi blanc criat sobre les seves mares durant 3 mesos
Grau:  13%
Preu:  9,95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada