dilluns, 9 de febrer del 2015

Porrera'09

El nom de Porrera, està associat des de temps immemorables a diferents rebel·lions.
I és que les parets d’aquesta petita vila, n’han viscut de tots colors. La més sonada, la història que ens explica que les Porreranes i Porrerans, no van encaixar massa bé amb les obligacions de pagament que tenien que fer als Monjos de la Cartoixa d’Escaladei.
A banda de tenir sempre un sentiment poc cristià i de lluitar contra els qui els vulgues ocupar. Ja fossin moros o borbons.

Aquestes històries son les que ens explicaven l’Adrià i en Marc Perez (Les Cousins) a la pujada cap a l’ermita de Porrera, un dia d’aquestes darreres setmanes del passat any.

Des del costat de l’ermita, podíem divisar diferents parcel·les situades en molts indrets, al voltant del poble. La més vella amb els ceps més bells, un raconet amb carinyenes (que és la varietat reina del poble) i garnatxes de finals del 1800.

Tot seguit desprès de haver-nos explicat, quines eren algunes de les parcel·les que treballen, per fer els diferents vins de Cims de Porrera. Baixem fins a una de les dues cooperatives que hi ha al poble. Tastem una novetat que ens demanen que no desvetllem i anem cap a la sala de botes, a veure els primers resultats de la collita d’engany, la del 2014. Així com també d’algunes bótes de garnatxes i carinyenes de diferents anyades.

No ser si, és per que son així o perquè hi ha quelcom eteri, que fa que des de sempre hi hagi una bona connexió amb aquest parell. Ens fan sentir com a casa. Ens mostren tots els racons dels celler i m’entres ens expliquen a fons el seu nou vi de vila, el Porrera’09. L’anem tastant.

Fet amb raïms de vinyes joves. De carinyenes i garnatxes únicament, buscant l’essència del gust del vi de temps passats. Utilitzant per el procés de repòs del vi, bótes de roure francès però utilitzades de diferents anys. Sense deixar empremta en el pas de boca de que el vi a restat en fusta. Defugint de notes secants i amargues i cercant sensacions vellutades i més nobles en el tacte.

Un vi més jovial, menys seriós, però molt més reflexionat. La porta d’entrada als vins de la zona, creguts com a potents i estructurats. Res d’això és el que és busca amb el Porrera’09.

En acabar varem dinar a l’altra cooperativa, restaurant amb productes de proximitat i una extensa oferta de vins de la zona a un bon preu.

Celler: Cims de Porrera
Zona:  DOQ Priorat                                                       
Varietats: Garnatxa i Caranyana
Tipus de vins: Vi negre envellit durant un any en bótes de roure i reposat en ampolla fins a la sortida al mercat ( més de 3 anys)
Grau:  14'5%

Preu:  14.75€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada