dilluns, 2 de febrer del 2015

Microscopi’13

Sempre he tingut una sensibilitat particular,per els vins elaborats per dones. No només perquè li fiquin més passió que els homes. El fet és molt més senzill, potser tant com els homes. La manera d’expressar-se, transmetre, explicar i sobretot la passió que hi fiquen en cada paraula, cada gest i sobretot en els seus ulls, quant parlen de segons quin moment de l’elaboració. Són el fet de que els hi tingui una predilecció especial. Parlen dels seus vins com si fossin els seus fills.

Doncs la dona que ha fet el vi que avui en parlem, la Irene, en te de físics i de vínics.
Sempre al costat d’en Laurent, home pacient, de poques paraules però si de gestos, detalls i sobretot amb una experiència il·limitada. El tàndem Alemany (de la Irene) i Corrió (d’en Laurent) fa anys que és va fer evident. No només quant a l’any 99 varen fundar el seu celler ubicat a Vilafranca del Penedès. Si no que molt abans, quant estudiaven els dos enologia a França.

Però com en moltes històries les arrels, en aquest cas de la Irene, van fer que tots dos comencessin el seu camí, junts a casa nostra, al Penedès. El seu primer vi el Sot Lefriec, el primer vi de garatge català. Desprès van venir, el Pas Curtei, la Lluna la Pruna i els blancs Principia Mathematica i el Caragol Treu Vi.  Però fa uns anys, a la Irene, li van trobar un càncer. Un episodi, que a tots ens ha tocat de més a prop o de més lluny. Aquesta pandèmia, estesa per tot el món des de anys 80, és el motiu del Microscopi’13. Un vi per recaptar fons per seguir investigant contra aquesta malaltia.

La veritat, és que al principi d’aquestes línees, he dit que tenia especial simpatia per els vins fets per les dones. Però no he dit que el dia que la Irene va poder veure vi desprès del seu tractament, vaig tenir el plaer de servir-li. D’ençà a dia d’avui, i mai abans, per que tampoc ens coneixíem. Ens uneix una estreta relació no només professional, si no que també personal.

La veritat és que l’escrit d’avui, ha de servir per fer conèixer aquest projecte, que va néixer quant la Irene va ser conscient de la urgència del centre on és tractava per adquirir un microscopi per a l'avanç en la investigació i tractament de la malaltia. Per només 8€ que costa el vi, podreu ajudar a l'equip mèdic del programa de Càncer de Mama de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i l'Institut Oncològic Baselga, liderats pel Dr. Javier Cortés.

Celler: Alemany i Corrió
Zona:  Vi de Taula
Varietats: Merlot, carinyena i cabernet sauvignon
Tipus de vins: Vi negre envellit parcialment en bótes de roure
Grau:  13,5%
Preu:  8€






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada