dijous, 15 de gener del 2015

Mas Mallola’08

En diferents àmbits de la vida, hi han escampades moltes dites, algunes de certes i d’altres de totalment falses. En aquest sentit dins del món del vi, també n’hi han un bon munt. Alguns exemples son, que amb el peix s’ha de beure vi blanc, que els vins escumosos no és donen a tastar o que la garnatxa, moscatell o el pedro ximenez son vins sempre dolços. Per aclarir aquestes afirmacions, amb segons quins plats de peix, es poden acompanyar amb vins negres joves. Hi han carns que accepten perfectament els vins blancs. Tots els vins és donen a tastar en el restaurant. Per acabar dir que la garnatxa, el moscatell i el pedro ximenez, son varietats de raïm que en moltes ocasions és fan vins dolços però en moltes altres vins secs.

Tota aquesta introducció, la faig no només per aclarir algunes dites al voltant del vi, si no que també per desmitificar una altra falsa dita. Els vins del Priorat son molts forts, molts potents amb molt d’alcohol.

Aquesta és una idea que molta gent te al cap i fa que a vegades és declini la elecció d’un vi d’aquesta zona, perquè algú en una taula ho comenta amb total normalitat.

Doncs bé, potser en temps remots i sobretot els vins a doll (a granel) d’aquesta zona, si que eren molt forts, potents i amb una substanciosa presencia d’alcohol. Tampoc sabíem ben bé de on eren perquè només hi ficava Priorat escrit amb guix a la mateixa bóta. Però la seva procedència era més que dubtosa.

A dia d’avui, tot això del que parlem s’esvaeix per el saber fer del enòlegs que hi ha a la zona.
Si teniu l’oportunitat de tastar el vi que avui us anunciem, el Mas Mallola’08. Us donareu compte de que els aromes a fruita negra i vermella afloren i en surten representat. Un vi amb equilibri entre fusta, fruita, alcohol i aspresa que el fa amable, gustós i molt elegant.

De ben segur que us canviarà la percepció dels vins del Priorat i no perquè jo ho digui, si no perquè és ben bé així.

Celler: Marco Abella
Zona:  DOQ Priorat
Varietats: Samsó, garnatxa, merlot, syrah  i cabernet sauvignon
Tipus de vins: Vi negre
Preu: 19€





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada