dimecres, 7 de gener del 2015

Brut 21’11

Cava a l’estat espanyol, champagne a França, sekt a Alemanya o espumanti a Itàlia, son el mateix producte. La diferencia, a banda de la seva localització, també és el seu nom. Però tots són,  vins escumosos elaborats amb el mètode tradicional champanoise.
I en que consisteix aquest mètode de elaboració?

El mètode champanoise, és el procediment per fer un vi escumós, al estil de la regió de champagne (França). Després d’obtenir un primer vi blanc jove, s’embotella afegint  a l’ampolla sucre i llevats. El resultat seran les bombolles, totalment naturals derivades de la segona fermentació que fa el vi dins de l’ampolla.

Un cop deixat reposar el vi escumós amb les mares derivades d’aquesta segona fermentació, només queda extreure’n aquestes i si és vol afegir el licor d’expedició. Una mena de recepta secreta que cada casa te com a particular. Per acabar esdevenint un brut, extra brut, sec o semi sec o fins i tot dolç. Cada país te la seva legislació tant per el temps d’envelliment com per la quantitat de sucre que es pot afegir per esdevenir un vi escumós de les famílies abans esmentades.

A principis del passat mes de juliol, va néixer una nova família de vins escumosos, elaborats amb el mètode champanoise,  els Clàssics Penedès.
Una de les condicions per entrar-hi, a banda d’algunes que acabem d’explicar, és que el cultiu de les vinyes s’ha de fer sota els paràmetres del cultiu ecològic.

Avui us presentem un dels pioners e impulsors d’aquesta nova família. El celler Albet i Noya amb en Josep Mª al capdavant. Tot i que en l’actualitat podem trobar fins a 14 cellers que s’han unit per tal de tirar aquest projecte endavant.
El Brut 21, és un dels escumosos de referència del nostre país, lleuger, afruitat, perfumat, amb un bon ventall aromàtic i sobretot amb un pas de boca voluminós, equilibrat i saborós.

Un jove però sobradament preparat, escumós, tot i el seu nom de Clàssic Penedès.

Celler: Albet i Noya
Zona:  DO Clàssic Penedès
Varietats: Chardonnay i parellada
Tipus de vins: Vi escumós elaborat amb el mètode tradicional champanoise
Grau: 12%
Preu: 13.95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada