dissabte, 1 de novembre del 2014

Malvasia de Sitges’13

Recordant la meva avia, em ve al cap una dita que sempre deia. No hi ha res que cent anys duri. Estar clar que tenia i te tota la raó. Però fa unes setmanes, un nou exemple de que és pot superar la xifra del centenari, agafava força. I és que el celler Jané Ventura, estava més que d’aniversari. Estava de Centenari.
L’any 1914, en Josep Jané, al poble del Vendrell (Baix Penedès) va ser l’impulsor de la casa en elaborar vins. Quaranta anys mes tard, i seguint la trajectòria començada per en Josep, l’Albert Jané, adquireix l’actual celler a banda de crear la distribuïdora de vins més important de la zona.
La rubrica familiar segueix amb en Benjamí Jané, quarta generació. Ell s’encarregà d’embotellar els vins. I ser el visionari de veure i elaborar els caves al Celler.
Avui en dia, és en Gerard el responsable de tirar endavant el projecte i de celebrar el centenari.
Per els que no el conegueu, en Gerard, és un home tranquil, però amb l’empenta i el romanticisme d’apostar per les varietats autòctones així com de tornar a elaborar els vins com els feien els seus antecessors.
A banda de ser un gran defensor de les varietats del nostre país, és també l’impulsor de la recuperació de raïms oblidats o semi perduts de la zona. Com la Sumoll, però sobretot la Malvasia de Sitges, en son l’exemple més clar.
Per celebrar el centenari de la bodega i sobretot la trajectòria de la família, avui parlem d’aquesta minoritària varietat. A Sitges, on és més famosa la Malvasia, en queden poques de plantes. Només 2,5 ha, ubicades en els jardins de l’antic Hospital de Sant Joan Baptista.

Un vi d’aromes fragants amb una elaboració que combina una part de vi, fermentada en inox i l’altra en bótes de roure de 300 litres. Un previ treball de mares durant 4 mesos fan que el vi tingui estructura però que conservi tota la seva part aromàtica a fruita blanca de pinyol (nectarina i albercocs)
Aprofiteu per tastar patrimoni i història viva, només en varen sortir unes 2000 ampolles.


Celler: Jané Ventura
Zona:  DO Penedès
Varietats: Malvasía de Sitges
Tipus de vins: Vi blanc amb bóta
Grau:  13%
Preu:  12.95€
Web: www.janeventura.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada