dilluns, 17 de novembre del 2014

Bernat Oller’12

Un dels fenòmens vitivinícoles dels darrers anys, ha sigut consumir vins de casa nostra. Aquesta pràctica, cada anyada que passa, es fa més evident. Estar clar que bevem vins fets en el nostre entorn i cada vegada més, les  denominació d’origen catalanes guanyen adeptes al propi territori.
Fa pocs mesos, i en l’àmbit del Bages, vaig viure’n l’experiència. És per això que puc afirmar, que els clients de l’entorn de Manresa, son uns fidels seguidors dels vins de la seva DO.
Avui, us volem parlar d’Oller del Mas. El seu castell medieval, és originari del S.X i restaurat en la seva totalitat, ha estat l'escenari d'una història única: la dels Oller. La família Margenat, és la hereva i la darrera en la saga dels Oller.  El celler s’estén en una espectacular finca de 400 hectàrees. Entre els boscos, es troben camps de cultiu: vinyes, oliveres, noguers i cereal, tots ells seguint els criteris de cultiu ecològic, certificat per l'organisme oficial competent de la Generalitat (CCPAE).

La gamma de vins que elaboren, 7 en total, està relacionada per una varietat, la picapoll que n’és l’ autòctona de la zona.
Al Pla del Bages, fins fa pocs anys és relacionava sempre la picapoll blanca. En els darrers temps hi ha hagut un augment de la picapoll negra.
Els Oller, no només elaboren la picapoll negra com a vi negre, si no que també la vinifiquen com un vi blanc per fer el seu blanc de picapolls.
Al Bernat Oller’12, n’incorporen una petita quantitat (10%). La resta,  merlot que és una de les varietats representatives d’aquesta família.

Son pocs els cellers que a dia d’avui utilitzin un procés d’envelliment com el que fa aquest vi. Ja que estem parlant de 12 mesos en bótes de 300 litres de roure francès de diferents boscos com Nevers, Allier o Troçais. Desprès d’haver passat per aquest període envelleix 24 mesos més dins la mateixa ampolla abans de sortir al mercat.

Celler: Oller del Mas
Zona:  DO Pla del Bages
Varietats: Merlot i picapoll negre
Tipus de vins: Vi negre envellit durant 12 mesos en bótes més 24 d’ampolla
Grau: 14,5%
Preu: 12’95€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada