dijous, 16 d’octubre del 2014

Matoll Blat

L’ofici del Sommelier, sempre ha anat relacionat amb el servei del vi. Però sabeu quines son les seves tasques en un restaurant?
Elaborar la carta de vins, negociar les compres, ocupar-se dels estocs, tenir actualitzada la carta a nivell de collites i preus, conèixer les novetats i també anyades dels vins que treballa,  donar sortida a compres que fa temps que estan en el propi celler i òbviament servir els vins i recomanar-ne per acompanyar plats i menús.

A grans trets, aquesta és la feina que te només amb els vins, que no és poc. Però també, s’encarrega dels destil·lats i aiguardents de la casa. En el passat quant es permetia  fumar, creava la carta de cigars i el seu servei. Els olis i vinagres que hi ha al restaurant també en formem part de la seva feina, així com també els aperitius.

I és en aquesta darrera família de begudes la dels aperitius. És la que avui en volem remarcar, la de les cerveses artesanals, amb l’arribada amb molta d’aquest tipus de producte no fa molts anys.

Belianes, no és va quedar enredera i és on neix el projecte Matoll. En els inicis, va ser una cervesa que és feia a casa de manera amateur. La seva bona acceptació  entre els amics que la tastaven i sobretot les ganes de seguir-ne fent i aprendre sobre aquest món va fer que a l’any 2011, és llencessin, en fer-ne més produccions.

De les tres que elaboren a dia d’avui, Torrada, Rossa i Blat.  Aquesta darrera, és especial perquè esta inspirada en un procés d’elaboració poc utilitzat per elaborar aquesta beguda cada dia més nostrada. Una cervesa que és gaudeix sobretot en boca, la més rústica i la que ens transporta a temps remots. Seca, salada i sobretot saborosa.
Totes les cerveses que surten d’aquest indret tenen un gran paral·lel amb les persones del seu entorn. Tenen caràcter però sobretot son amables i diferents. A banda de que fa una segona fermentació en ampolla, així el seu carbònic a banda de ser part del líquid és lleuger i natural.


Cerveseria: Matoll
Zona: Cervesa de l’Urgell (Belianes)
Tipus de cervesa: Cervesa de blat, tipus Kölsch
Grau: 4.5%
Preu: 2’5€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada