dimecres, 6 d’agost del 2014

Nelin'11

Tal i com vàrem anunciar la setmana passada, els primers articles d’aquest espai, son per narrar les diferents famílies de vins que podem trobar en el mercat. Avui seguim amb els vins blancs però en aquest cas, vins blancs amb bóta.

Passem dels vins aromàtics i frescos, per mostrar-vos els que tenen aquesta diferencia, la intervenció amb la fusta. En aquesta família necessitem parlar de sub-famílies. Ja que dins del grup que avui expliquem,  podem trobar diferents pràctiques enològiques que s’acostumen a fer, per complementar el treball d’aquests tipus de vins.

Segur que algunes de les exclamacions que passo a comentar, us deuen de sonar o si més no les haureu llegit en algun lloc, quant és parla de vins blancs. Unes de conegudes com, fermentacions en barrica o envellit en bótes de roure, i d’altres que no les tenim tant familiaritzades. Com és el cas de maceracions pel·liculars, sobre lies o battonage (en català bastonejar).
Però totes les que acabem de comentar, de expressions, son passos que es fan servir per fer vins blancs quant tenim fusta per mig.  

Avui us parlem del Nelin’11, un vi elaborat a la conegudíssima zona del Priorat per dos Rene Barbier, el pare (Ferrer) e impulsor de la zona a finals dels 80 i el fill (Meyer). Aquest darrer aporta una visió renovada dels vins de la zona i podríem dir que és un dels impulsors dels vins blancs elaborats en aquesta mítica DO, que com sabeu és la única de Catalunya amb una Q (de qualitat), acompanyant denominació d’origen.

El Nelin, és un vi elaborat amb vinyes velles de garnatxa blanca, macabeu i escanyavelles, fermentat en fusta i envellit en recipients en forma de ou de ciment i foudres (grans bótes) de 1200 litres. Amb aquesta recepta obtenim un vi amb un pas de boca rotund, amb un subtil taní però amb molt volum. Un vi d’aromes delicats a fruita blanca fresca (pera de Sant Joan) perfums florals (margarites) i herbes aromàtiques com la Maria Lluïsa.

Celler: Clos Mogador
Zona:  DOQ Priorat
Varietats: Garnatxa blanca, macabeu, viognier i escanyavelles
Tipus de vins: Vi blanc amb bóta
Grau: 14’5%
Preu:  27’90€








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada