divendres, 1 d’agost del 2014

Guillamina'13


Desprès de passar unes setmanes d’inici d’estiu on l’aigua en singular i la pedra en particular, espatllava les vacances d’alguns i les vinyes d’altres. Els dies solejats, son la normalitat com toca per aquestes dates, així com també els vins de l’estil que avui us presentem.

Si agrupem en famílies, els diferents vins que podem trobar en el mercat en l’actualitat, ens en surten una dotzena. Aquestes les podreu anar veient a la fitxa que acompanyarem setmana rere setmana, en cada publicació. En el cas d’avui un vi blanc jove fresc i aromàtic.

Els vins que trobem dins d’aquest grup, son elaborats amb varietats blanques. La característica principal és que la fusta, no intervé en el procés de l’elaboració.

A banda de que estiguin elaborats amb la varietat de raïm que estiguin elaborats, i com és normal en el ADN dels vins fets d’aquesta manera, tots tenen aromes. Alguns més, alguns menys però, és molt important no confondre intensitat aromàtica amb si un vi és dolç o no.

Aquest comentari el faig desprès de veure que a dia d’avui, encara el consumidor parla de dolç, quant en definitiva vol parlar de vi aromàtic.

En el cas del vi d’avui, el Guillamina n’és un que es va crear per ser gaudit en aquestes dates, durant l’estiu.

La base del seu cupatge (mescla de varietats) és la Sauvignon Blanc, això aporta al vi bones sensacions aromàtiques i sobretot un bon ventall d’aquestes.
La fruita blanca (poma verda) la de pinyol (préssec) i la tropical (fruita de la passió)  son les primers notes que podem notar un cop flairem el vi. A aquesta base se li sumen perfums florals (gessamí) i d’herbes aromàtiques (fonoll i menta pinya).

El seu pas de boca, com és característic en aquests tipus de vins és molt fresc (s’activen les papil·les gustatives del sabor àcid, les que tenim als laterals de la llengua) i la seva intensitat ens deixa entreveure el gust del que trobàvem en nas.


Celler: Cercavins
Zona:  DO Costers del Segre (Subzona Valls del Riu Corb)
Varietats: Sauvignon Blanc, Garnatxa Blanca, Gewüztraminer i Chardonnay
Tipus de vins: Vi blanc jove fresc i aromàtic
Grau:  12%
Preu:  6€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada