dilluns, 21 de juliol del 2014

AT Roca Brut Gran Reserva'12

Com molts sabeu, hi ha un dit que anuncia que les segones parts mai son bones. Encetem  la plana d’avui amb aquesta afirmació per recordar que fa uns dos anys, la columna Reserva Personal és va difuminar en aquest mitjà.

Les raons purament personals de l’autor de la mateixa que avui us parla des de el retrobament de l’espai però amb una altra òptica i sobretot nom.

Diari d’un Sommelier, vol ser un espai de difusió del món del vi, on creuarem els articles d’opinió des de quatre vessants. La promoció dels vins de casa nostra, com és el cas d’avui, l’explicació d’una zona vitivinícola de l’estat espanyol, els diferents conceptes que podem trobar dins el món del vi i les novetats que és vagin sumant a les referències que és poden trobar en l’actualitat en el mercat.

Tot això serà el que anireu trobant aquí, però tindrem un fil conductor i és que setmana rere setmana presentarem un vi amb una petita fitxa descriptiva del mateix, i la foto per poder-lo visualitzar.

Punt i seguit, tirar endavant o tornar a començar el que realment serà Diari d’un Sommelier. I és que la forma i sobretot l’essència serà la mateixa que des del 16 de novembre del 2008 va començar en aquestes mateixes pagines.

Avui i per celebrar-ho, hem volgut començar amb un vi espumós de la zona del Penedès, d’un nou celler ubicat a Sant Sadurní, i que te paral·lels amb aquesta nova època.

I és que per AgustíTorelló Roca, també és un punt i seguit en la seva trajectòria professional,  el fruit de la pausa son dos vins espumosos i tres vins tranquils. En definitiva i dels espumosos dos un de blanc i l’altre rosat i dels vins dos blancs un dels quals elaborat amb bóta i un negre. Aquest darrer fet sota el paraigües de la DO Montsant.

El Reserva que avui esteu llegint, elaborat amb la trilogia varietal, Macabeu, Xarel·lo i Parellada. El seu vi base envelleix durant 15 mesos un cop feta la segona fermentació.
Fresc, golós, viu, elegant, delicat però saborós.
SALUT!

Celler: AT Roca
Zona: DO Penedès
Varietats: Macabeu, Xarel·lo i Parellada
Tipus de vins:  Vi espumós del Penedès tipus Reserva (15 mesos de criança)
Grau:  10.5%
Preu:  11.95€
Web:www.cellersatroca.com







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada