dimecres, 18 de juny del 2014

NP - La Xarel·lada'14

El proper dissabte 21 de juny, Cunit acollirà la II Xarel·lada al Penedès Marítim. Una activitat co-organitzada per l’Ajuntament de Cunit, des de la regidoria de Turisme i Patrimoni, i per la sommelier Carme García Cazorla vinculada a Cunit,  compta amb la col·laboració de la Denominació l’Origen Penedès, dels restaurants del municipi L’Arrosseria i Can Martí i també de diferents cellers elaboradors de la varietat Xarel.lo, com són Mas Candí, Finca Viladellops, Castellroig, Vilarnau, Pardas, i Wine Side Story de Cuvée3000.

“ La Xarel.lada és un event enoturístic que neix d’una inquietud personal promoguda per la passió pel món vi i l’amor al  nostre territori , un binomi que apropa El xarel.lo a la platja de Cunit perque els nostres veïns puguin gaudir de la història, de la vinya, de la gastronomía, i per suposat del vi d’una forma propera i al abast de tothom” . Carme García

“La Xarel.lada, va néixer amb la intenció de promoure el nostre entorn, el nostre territori, la nostra gastronomia i els nostres vins i és, a més, un clar exemple de la complementarietat entre la realitat d’interior i marítima del Penedès" Jaume Casanyes
ACTIVITATS DE LA XAREL.LADA 

Conferència-col·loqui ‘La història del Xarel·lo’, a la Sala de Sessions de l’Ajuntament a partir de les 10.30h, a càrrec de Dani López i Rafael Sala.
Dani López és llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Barcelona. I Arqueòleg professional  Des del 2005 ve participant com a co-director en el jaciment protohistòric de la Font de la Canya a Avinyonet del Penedès, lloc on s’han localitzat les llavors de raïm més antigues, segle VII a C, mai trobades fins ara a Catalunya. Per la seva part, Rafael Sala produeix un vi blanc 100% Xarel·lo: Clar del Castanyer. Un vi que ha partit d'un terreny concret i uns ceps concrets basat en l’argumentació sobre que "l'objectiu final és transformar el raïm en vi sense afegir-hi res ni que es perdi res".

En acabar, es farà una passeig per les vinyes en bus per a conèixer dos dels elements patrimonials més importants del municipi: la Masia Cal Pla i el jaciment iber del Fondo del Roig així com les vinyes que envolten aquests paratges i produeixen vi amb raïm de la varietat xarel·lo.

A les 13h tindrà lloc el Tast amb Xarel·lo, al ‘xiringuito’ del restaurant L’Arrosseria pels assistents a la ponència. Cal inscripció prèvia a turisme@cunit.cat.

 I ja per la tarda, a partir de les 19h i fins les 23h, es podrà visitar la Mostra de Xarel·losde bodeguers del Penedès, música en directe i tast de tapes dels restauradors participants.

Preu del tiquet: 10€, que inclou 4 copes de vi + 3 tapes + copa de regal.
Tickets anticipats a L’Arrosseria, Passeig Marítim, 57. Telf 977 160 291info@larrosseria.com.

Comencem l'estiu amb vi! us hi esperem!


La Xarel·lada'14
Carme Sommelier

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada